keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Omenakanelirahka

Tein työkavereille ruokarinkimme jälkiruoaksi omenasoseella ja raastetulla omenalla maustettua rahkaa ja siitäpä tulikin oikein hyvää! Sanoisinpa, että oikein raikasta ja jopa jouluisen makuista. Taidan tehdä tätä myös jouluna perheelle jälkiruoaksi. Annos on aika iso, mutta puolita se, jos tahdot tehdä vähemmän.

Kiitokset ystävälleni Ailalle omenasoseesta :)


Omenakanelirahka

OMENAKANELIRAHKA (8 - 10:lle)

500 g maitorahkaa (esim. Valion pehmeä rasvaton maitorahka)
2,5 dl Flora Vispiä tai muuta vaahdottuvaa kermavalmistetta
2 dl omenasosetta (sokeroitua)
3 hapahkoa omenaa (keskikokoisia)
½ - 1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
(2 rkl turkkilaista omenateejauhetta, saa etnisistä kaupoista)


Sekoita maitorahka ja omenasose keskenään. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla. Poista omenista siemenkodat omenaporalla ja kuori omenat. Raasta ne maitorahkaseoksen joukkoon.
Vaahdota kermavalmiste ja sekoita se rahkaseokseen. Mausta seos omenateejauheella ja lisää sokeria, jos se on tarpeen.
Tarjoile kanelilla ja omenalohkoilla koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti