Nyt on tämän kevään ensimmäinen parsarisotto kattilassa porisemassa. Raastettu parmesaani odottaa vielä hetken pääsyään kuumaan risottoon. Kohta kaadetaan viilennetty valkoviini lasiin ja sitten - aah ja namskis!
Parsarisotto
Neljälle
400 - 500 g vihreää
parsaa paloiteltuna
4 dl Carnaroli-riisiä
1 sipuli silputtuna
1 rkl voita
raastettua sitruunankuorta
1 l hyvää kana- tai kasvislientä
lasillinen valkoviiniä
Grana- tai parmesaanijuustoa raastettuna
(suolaa ja pippuria)
iso nokare voita
4 dl Carnaroli-riisiä
1 sipuli silputtuna
1 rkl voita
raastettua sitruunankuorta
1 l hyvää kana- tai kasvislientä
lasillinen valkoviiniä
Grana- tai parmesaanijuustoa raastettuna
(suolaa ja pippuria)
iso nokare voita
Kuori parsat,
paloittele ne ja ota nuput talteen. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Laita
nokare voita kattilaan ja kuullota ensin voissa hienoksi silputtu sipuli. Lisää
riisi, parsan varsiosat sekä aavistus sitruunankuorta ja jatka kuullottamista
vielä hetken ajan. Lisää seuraavaksi sekaan valkoviini. Kun se on imeytynyt riisiin ala lisätä kuumaa kasvislientä vähän
kerrallaan aina muutama kauhallinen sitä mukaan, kun nestettä imeytyy riisiin.
Jatka näin kunnes risotto alkaa olla sopivan kypsää, muista sekoittaa risottoa
säännöllisin välein. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa parsan
nuppuosat. Juuri ennen tarjoilua lisää joukkoon raastettua juustoa ja nokare
kylmää voita.
Täältä löytyy tulostettava resepti parsarisottoon.
P.S. Tuo leivitetty möhkäle lautasella on Kievin kanaa Stockan Herkusta, oikein maukasta ja sopi risoton kanssa erinomaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti