sunnuntai 31. elokuuta 2014

Piirakka uuniin ja uunista ulos




Omenapiirakka on kyllä maailman parasta enkä kyllästy sen makuun koskaan! Reseptejä löytyy tietysti vaikka millä mitalla, mutta tässä on tosi maukas ja yksinkertainen. Hauskana yksityiskohtana on kahtena kerroksena olevat omenanpalat: alle kuutioituna ja päälle renkäaina. Plussana mehukas lopputulos ja herkullinen ulkonäkö!






Resepti löytyi Maku-lehden nettisivuilta ja tässä sen ohje pikkuisen muunnelltuna. 


Talkoolaisten omenapiirakka

Pohja:
4 dl piimää
2 dl sulatettua voita (anna jäähtyä)
2 dl hienoasokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
sekä
500 g omenia (hapokkaita, n. 9 dl kuutioituna)
½ dl hienoasokeria
1 tl kanelia

Pinnalle:
4 pienehköä omenaa
hienoasokeria
kanelia

Sekoita piimä, sulatettu voi ja sokerit keskenään. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita kuivat aineet piimäseokseen.

Kuutioi omenat ja sekoita joukkoon sokeri sekä kaneli. Levitä taikina leivinpaperoidulle korkeareunaiselle uunipellille, ripottele kuutioidut omenat taikinalle ja painele kämmenellä taikinaan.

Poista pinnalle tulevista omenista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenat noin puolen sentin paksuisiksi renkaiksi ja asettele piirakan pinnalle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia.
Anna jäähtyä, syö ja nauti!


1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta, nyt noita taas tarvitaan, ompporeseptejä:)

    VastaaPoista