sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Nopeaa herkkuruokaa

Broilerisuikaleista tehdyt kastikkeet ovat nopeita, helppoja ja maistuvia. Teen usein erilaisia versioita sen mukaan mitä kasviksia jääkaapista löytyy tai mihin kaupan kasvisosasto inspiroi. Usein käytän ruokakermaa, mutta tänään kokeilin vaihteeksi kookosmaitoa. Kookosmaidon hieman makeahkoon makuun saa mukavasti terävyyttä ja potkua inkivääristä ja limen mehusta.


KOOKOKSINEN KANA-KASVISKASTIKE

300 g broilerinsuikaleita (esim. valkosipulimarinoitu)
parsakaalia
suippopaprika (punainen)
pari salottisipulia
n. 3 rkl cashewpähkinötä
tölkki kookosmaitoa
2 tl fondia (kana- tai vasikanfondi)
1 tl inkivääritahnaa
valkopippuria myllystä
1/2 tl jauhettua korianteria
1 - 2 tl maissijauhoa
1/2 - 1 limen mehu
(hienonnettu valkosipulinkynsi, kurkumaa)
paistamiseen juoksevaa margariinia tai öljyä

Leikkaa paprika suikaleiksi ja paloittele parsakaali sopiviksi paloiksi. Hienonna salottisipuli.

Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista broilerinsuikaleet. Lisää hienonnettu salottisipuli ja kuullota hetken aikaa. Lisää paprikat ja parsakaalit. Kääntele kasviksia pannulla hetken aikaa ja lisää sitten kookosmaito ja fondi. Mausta inkivääritahnalla, valkopippurilla ja korianterilla. Lisää myös hienonnettu valkosipuli ja ripaus kurkumaa, jos et käytä valmiiksi maustettuja broilerisuikaleita.

Anna kastikkeen hautua muutamia minuutteja, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissijauholla. Lisää cashewpähkinät ja hauduta n. 3 minuuttia, jotta suurus kypsyy. Mausta lopuksi limen mehulla ja tarkista maku. Lisää mausteita halutessasi.

Tarjoa kastike esimerkiksi jasmiiniriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti