perjantai 29. maaliskuuta 2013

Keväistä hernerisottoa


Kuva BBC Good Food

Löysin BBC:n ruokasivuilta tosi hyvän hernerisoton ohjeen ja sitä on nyt testattukin jo pariin otteeseen. Käytin omissa kokkauksisani kanalientä ja vähensin hieman sen määrää alkuperäisestä reseptistä. Parmesaania laiton reilusti enemmän kuin ohjeessa mainittu 25 grammaa. Soseutetut herneet antavat risotolle kivan vaalea vihreän värin. Tämä risotto sopii mainiosti myös pääsiäisajan ruokapöytään.


Hernerisotto

50 g voita
1 sipuli, hienonnettuna
300 g herneitä, pakastettuja sulatettuna tai tuoreita
1,5 l kuumaa kasvis- tai kanalientä
350 g risottoriisiä (abrorio tai carnaroli)
2 dl valkoviiniä
25 g tai enemmän parmesaania, raastettuna
herneenversoja

Sulata voi isossa kattilassa (mielellään teflon). Vähennä lämpöä, lisää sipuli ja kuullota pehmeäksi, noin 10 min. Soseuta tällä välin 100 g herneitä ja noin 1 dl lientä tehosekoittimessa tai astiassa sauvasekoittimella ja jätä odottamaan. Lisää kattilaan riisi, sekoita ja nosta hieman lieden lämpötilaa. Kuullota noin minuutin verran ja lisää valkoviini. Anna viinin imeytyä riisiin ja ala lisätä kuumaa lientä vähän kerrallaan koko ajan sekoitellen (anna imeytyä riisiin ennen uuden liemiannoksen lisäämistä) kunnes koostumus on pehmeän täyteläinen, hieman valuva. Tähän kuluu 20 – 30 minuuttia ja riisissä saa olla vielä hyvä purutuntuma.
Sekoita soseutetut herneet, kokonaiset herneet ja parmesaaniraaste risottoon.
Tarjoa risotto laakeilta lautasilta, koristele herneenversoilla ja pirskota päälle halutessasi hieman hyvää oliiviöljyä.


Alkuperäinen resepti: www.bbcgoodfood.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti