sunnuntai 22. elokuuta 2010

Järjestystä elämään, osa 2Kirjontalankojen siisti säilytys on ikuisuusongelma. Muliinilankatokka on siisti suurin piirtein niin kauan, kuin siitä ensimmäisen kerran vetää pätkän aloittaakseen kirjomisen. Yleensä lanka jumittaa jonnekin tokan sisälle ja koko tokka vetäytyy sykkyrälle, jos ei ole varuillaan. Ja sitten jääkin osa langan säikeistä sillä kertaa käyttämättä ja ne pitäisi saada jotenkin järkevästi ja näkyvästi varastoitua alkuperäisen tokan yhteyteen, jotta ei seuraavalla kerralla taas turhaan leikkaisi uutta pätkää.

Aluksi omat muliinilankani olivat pienessä peltirasiassa, mutta aikaa myöten ne alkoivat uhkaavasti pursuta kannen alta. Seuraava vaihe oli muistaakseni kenkälaatikko. Eri väriset langat on kiva järjestää sävyittäin ja olisi kätevää, että nopealla silmäyksellä saisi käsityksen siitä minkälainen värivalikoima varastossa on. Kenkälaatikkovaiheessa laitoin lankani väreittäin läpinäkyviin muovipusseihin. Aikaa myöten sekään systeemi ei ollut ihan toimiva eikä varsinkaan esteettisesti tyydyttävä. Nykyään langat majailevat melko sopuisasti ja siististi muovisessa säilytysrasiassa omissa karsinoissaan, mutta osa langoista jää auttamattomasti toisten alle piiloon.
  
Löysin muutama vuosi sitten käsityömessuilta kätevän säilytysrasian ja pahvisia keloja, mutta ostin sellaiset vain äidilleni, jolla silloin oli tekeillä iso ristipistoliina. Omat lankani ovat yhä odottamassa parempaa järjestystä.


Nettisurffailua taannoin harrastaessani osui silmiini jotain, joka lupasi kohennusta omaankin lankarasiaani. Wild Olive -nimisen blogin pitäjä Mollie Johanson on tehtaillut hauskoja keloja ja tarjoaa ilmaisen pdf-tiedoston tulostettavaksi sivultaan.

Mollien iloiset lankakelat

Nyt vaan ostamaan vähän tukevampaa kartonkia ja testaamaan pari päivää sitten hankittua uutta monitoimitulostinta! Ja sitten tarvitsee enää printata arkit (helppoa, jos tulostin ei jumita), leikata tarvittava määrä keloja (työlästä, lankoja on kertynyt aikamoinen määrä vuosien saatossa) ja sitten valjastaa koko ruokakunta kiertämään lankoja keloille (ounastelen vastaan hangoittelua)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti