sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Viiru

Viiru-myssy -  Viiru Hat

Vielä on talvea ja pakkasta jäljellä. Vielä ehdit neuloa ainakin yhden myssyn!

Viiru on perulaisesta ylämaanvillasta (pitkäkuituista ja pehmeää) neulottu tupsumyssy, joka valmistuu parissa illassa. Lankana on Hjertegarnin Incawool, jota myy ainakin Lankamaailma. Myssy on neulottu nurjalta puoleltaan, jolloin työssä on enemmän oikeita silmukoita ja neulominen sujuu nopeammin.

Valitse oma värisi, nappaa 4½:n numeroiset pyöröpuikot (40 cm) tai sukkapuikot ja ryhdy neulomaan. Ohjeen voit ladata täältä. Huom: ohjetta korjattu 5.2.2013


It's still winter and frost (at least on these latitudes). There's still enough time to knit a new hat!

Viiru (Streaky) is a hat with bobble knitted in soft peruvian highland wool. You can knit it in a couple of evenings. The yarn is Hjertegarn's Incawool knitted with 4,5 mm needles. The hat is knitted inside out as there are more knit stitches on reverse side and working is thus faster.

Pick your favorite color, download the pattern here and make your own Viiru Hat! Notice: Pattern corrected 5.2.2013


1 kommentti:

  1. Hieno juttu sinusta Suuressa käsityölehdessä. Tunnen hengenheimolaisuutta kanssani. Minullakin vähän sama, ettei kahta samanlaista, ellei sitten niissä ole tarpeeksi jotakin erilaisuutta. Viime aikoina olen silti huomannut, että joskus on kiva toistaa kun joku malli oikein kunnolla jää päähän (vanhuus lähestyy;?...) Hyvää kevään odotusta Tampereelle täältä Porista!

    VastaaPoista