sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Minni-tossut - Minni Slippers

For english tutorial: see bottom of the page!

Keväisen vihreä versio Minneistä - Minni Slippers in Spring Green
Oli tarvetta virkatuille tossuille ja nettihaulla löytyi kivannäköisiä useampiakin. Ohje löytyi vain englanniksi, mutta toteutustapa ei aivan tyydyttänyt tekijää. Joten koukku käteen ja omaa versiota virkkaamaan!

Novitan Isoveli-langasta löytyy nyt jokunen kiva keväinenkin väri ja lankaa saa yleensä kautta vuoden - toisin kuin joitakin muita kyseisen firman lankoja, kuten esimerkiksi Tempoa, jota ei kaupoista löydy enää oikein mistään, vaikka talvineulekausi on vielä hyvässä vauhdissa! Isoveli on polyamidivahvisteisena oiva lanka näihin tossuihin, jotka on virkattu puolipylväillä (ei tule niin harvaa kuin nettilöytöjen pylväillä virkatuissa tossuissa).

Tossut on aloitettu kärjestä ja ohjetta on helppo muunnella eri kokoisiin jalkoihin sopivaksi. Kontrastiväri sisäreunassa ja jalan yli kulkeva napitettava remmi viimeistelevät Minni-tossujen nostalgisen tyttömäisen tyylin. Pikkuihmisten tossuihin voi pohjaan piirrellä liukuesteaineella liiallista vauhtia hillitsevää kuviointia (tuotetta löytyy sekä monesta nettikaupasta että lanka- ja ompelutarvikeliikkeistä).

Virkkasin myös toisen, hiukan tummemman väriversion Minneistä. Niissä kärkiosa on kerrosta lyhyempi ja jalanpäällysremmikin lähempänä kärkeä. Ne lämmittävät nyt Neiti Tyttären alati viluisia varpaita.



Minnit fuksian punaisina violetein yksityiskohdin - Minni Slippers in fuchsia with purple details

Minni-tossujen ohjeen löydät kätevästi avautuvana pdf-tiedostona, täällä näin. Jos innostut kokeilemaan Minnien virkkaamista, olisi kiva, että laittaisit tänne kommenttehin palautetta kuinka oma projektisi onnistui. Minni-tossut löytyvät myös Ravelrystä!

KORJAUS: Linkki ohjeeseen päivitetty 25.6.2015

English pdf-version of pattern tutorial can be found here.
If this pattern inspires you to make your own Minni Slippers, it would be nice if you commented how you project succeeded. Minni Slippers can also be found in Ravelry!

EDIT: Link to pattern updated 25.6.2015

7 kommenttia:

  1. Kiitos =)
    Ota sinäkin koukku käteesi ja kerro kuinka kävi!

    VastaaPoista
  2. Osaatko sanoa miten voisi mallia pienentää jos tekisi ihan pikkuiselle tytölle tuollaiset? olen tosi huono soveltamaan XD

    VastaaPoista
  3. anteeksi ois pitänyt lukea ohje huolella ! eli tajusin itsekkin !

    VastaaPoista
  4. Kiitos vaan kivasta ohjeesta, näitä on tehty muutama nyt viime viikkoina. Mallia on helppo muuntaa millaiseksi vaan. Käypä kurkkaamassa http://kaarisillankasityo.blogspot.com/2012/02/porkkanat.html

    Auli

    VastaaPoista
  5. please help me to find the english version

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry I haven't noticed your comment earlier!
      The link to the pattern is no updated and working :)
      Thank for your attentiveness as I was not aware the link was directed to false site!

      Poista