maanantai 14. huhtikuuta 2014

Värikkäitä virkattuja kukkia
Tällä viikolla eli 14. - 20.4.2014 vietetään valtakunnallista Taidon ja käsityön viikkoa. Viikon ovat ideoineet yhteistyössä Taitoliitto, Tekstiiliopettajaliitto ry ja Teknisten aineiden opettajat – TAO r.y. Osallistuminen ja mukana olo on kuitenkin mahdollista ihan kaikille. Järjestä pop up –tapahtuma, kutsu ystävät tekemään yhdessä, vie käsityöharrastus työ- ja opiskelupaikan kahvitauolle tai ideoi jotain muuta. Yhdistävänä teemana tänä vuonna ovat kukat: kuvioina, tuotteina, malleina.

Minä vien lankoja, koukkuja ja ohjeen näihin virkattuihin kukkiin omalle työpaikalleni työkavereiden iloksi ja virkistykseksi. Samalla ohjeella voit sinäkin virkata näitä raikkaan värikkäitä kukkia omaksi tai muiden iloksi. Niistä on riemua sekä pääsiäisenä että koko kevään!

Tarvitset näitä: erivärisiä puuvillalankoja (yksi väreistä valkoinen), sopivan kokoisen virkkuukoukun, sakset ja tylpän kanavaneulan. Kuvien kukat on virkattu Catania-langasta koukulla 3½.
Värillä 1: Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne renkaaksi piilosilmukalla.

VINKKI: Jättäessäsi aloituksen ja värin vaihdon langanpäät virkatessasi silmukoiden sisään vältyt langanpäiden päättelyltä.
Virkkaa 4 ketjusilmukkaa, *pylväs renkaaseen, 1 ketjusilmukka*, toista väliä *…* yhteensä 7 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla kerroksen alun kolmanteen ketjusilmukkaan. Katkaise lanka ja vedä viimeisen silmukan läpi – jätä n. 5 cm langanpää.


Valkoisella: Aloita virkkaamalla 3 ketjusilmukkaa ja 1 pylväs kahden edellisen kerroksen pylvään väliin (ensimmäinen kjs kiinnittää langan) sekä 1 ketjusilmukka. Jatka virkkaamalla *2 pylvästä, 1 ketjusilmukka* jokaiseen pylväsväliin eli yhteensä 7 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla kerroksen alun kolmanteen ketjusilmukkaan. Katkaise lanka ja vedä viimeisen silmukan läpi – jätä n. 5 cm langanpää.


Värillä 2: Virkkaa yksi ketjusilmukka kiinni edellisen kerroksen pylväsparin väliin. Virkkaa 3 pylvästä ja 1 kiinteä silmukka samaan väliin. Jatka virkkaamalla *1 kiinteä silmukka, 3 pylvästä, 1 kiinteä silmukka* jokaisen pylväsparin väliin eli yhteensä 7 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla kerroksen alun ketjusilmukkaan. Katkaise lanka ja vedä viimeisen silmukan läpi – jätä n. 7 cm langanpää ja pujota se kanavaneulalla nurjalle puolelle 1 – 2 silmukkaryhmän alle. Katkaisen lankojen päät nurjalta.Kiinnitä kukat halutessasi kukkaketjuksi: Virkkaa valkoisella langalla 20 ketjusilmukkaa tai niin pitkästi kuin on tarpeen. Virkkaa piilosilmukka kukan terälehden keskikohtaan ja jatka virkkaamalla 20 ketjusilmukkaa. Kiinnitä seuraava kukka piilosilmukalla ja jatka kukkaketjua samaan tapaan niin pitkästi kuin tahdot.
Tulostettavan ohjeen löydät klikkaamalla tästä. Virkkausintoa ja mukavaa Taidon ja käsityön viikkoa sekä levollista pääsiäisaikaa kaikille!

3 kommenttia:

 1. HEI Johanna!
  Aktiivista TAIDON viikkoa. Ihana ja värikäs kukkakimara :)
  Kiitos!

  Taitavin terveisin,
  Johanna-kaima Raumalta

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos ohjeesta - suloisen kauniita kukkia olet virkannut! Antoisaa Taidon ja käsityön viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset ja mukavaa viikkoa teillekin taitavat käsityöystäväni!

  VastaaPoista