sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Hahmotelmia ja valaistumisia - Delineation and Illumination


Fox Play - copyright Claire Mojher


Joskus kauan sitten nettiretkelläni olen eksynyt yhdysvaltalaisen kuvittaja-graafikon Claire Mojherin blogiin Delineation and Illumination. Hän työskentelee tällä hetkellä suuressa korttifirmassa suunnittelijana, mutta piirtää, maalaa ja kirjoittaa vapaa-aikanaan haaveenaan julkaista joskus oma kirja. Clairen kuvissa on hienovaraista huumoria ja hänen tekniikkansa ovat monipuolisia, niin digitaalisia kuin perinteisiäkin.

Olen joskus tehnyt tietokoneohjelmalla digitoituja konekirjontatauluja hänen piirtämiensä kuvien pohjalta. Nyt ne koristavat mm. erään opiskelijaboksin ja sisareni olohuoneen seinää.A long time ago during one of my internet excursions I've found my way to Claire Mojhers blog Delineation and Illumination. She is an american illustrator-designer who currently works in a large greeting card company but draws, paints and writes in her spare time hoping to one day publish a book of her own. There's always a bit of subtle humor in her pictures and she uses versatile techniques, digital as well as traditional.


A couple of years ago I made some digitized machine-embroidery wall pictures based on Claire's drawings. They now decorate ia a student's residence and my sister's living room.Konekirjotatauluja Claire Mojherin piirroksista - Wall pictures made with machine-embroidery

3 kommenttia:

 1. Eli oletko skannannut kuvat ja kone on sitten tikuttanut? Vai ihan itse olet liikutellut?

  Ihan mielettömän ihanat! Taas jälleen kerran. Olet kyllä niinn pro!

  tippi

  VastaaPoista
 2. WOW mitä töitä!! Nyt kyllä heräsi uteliaisuus. Oletko siis käyttänyt kirjovaa ompelukonetta johon olet siirtänyt nämä kuviot tietokoneen avulla? Mitä lankaa käytit?Jälki näyttää niin "vahvalta".

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista! =)

  Homma menee näin: kuvat ovat esim. jpg:nä, Huskun 4D Embroidery -ohjelmassa on pikatoiminto, joka muodostaa kuvasta automaattisesti tikkipinnan - tässä tapauksessa siis vähän vahvemmat viivat (useampikertaiset suorapistot). Tikkitiedosto siirretään tikulle ja pistetään kirjova ompelukone hommiin.
  Lankana viskoosikonekirjontalanka esim. Royal, Madeira tai Güterman.

  Pikatoiminto ei aina kuitenkaan muodosta kunnollisia konekirjotakuvioita. Toimii parhaiten selkeille kuviopinnoille. Näitäkin kuvia oli useita, joita jotkut ei vaan suostuneet piitymään kirjontakuvioiksi...

  Olen joskus vähän kokeillut ohjelman hienompia osiakin, joissa voi itse määrittää tikkityypit yms., mutta en ole oikein jaksanut paneutua siihen hommaan - vaatisi niin aikaa ja paneutumista.

  VastaaPoista