perjantai 21. tammikuuta 2011

Tupsupipo

Talvi on ollut kiitettävän kylmä ja runsasluminen. Neiti Tytär kaipasi korville lämmikettä ja sai lämpimän, nopeasti neulottavan pipon.

Lankana on Sandnesin Easy, joka on pehmeää ja kutittamatonta merinovillaa. Pipon neuloo todella nopeasti, jopa yhdessä illassa!


Easy-pipo

Lanka: Sandnes Easy 100 g
(väri 4617, vadelmanpunainen)

Puikot: pyöröpuikot nrot 5 ja 7
(pit. 60 cm) ja sukkapuikot nro 7Ohje:

Luo 84 silmukkaa puikoille nro 5.

Neulo kerros 1 oikein 1 nurin –joustinneuletta, liitä neule renkaaksi ja neulo yhteensä 6 krs (vaihda viimeisellä krs:lla suuremmille pyöröpuikolle).

Neulo vuorokerroksin krs oikeaa ja krs 1 o 1 n –joustinneuletta (=mallineule), yhteensä 28 krs.

Kavennuskerros: Aloita kaventaminen oikealla krs:lla *kavenna neulomalla 3 s yhteen = nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen ja nosta sen jälkeen neulomatta nostettu s kavennettujen yli (nosta ensin 1. s ja sitten 2. s oikein neulomatta ja siirrä ne vasemman puoleiselle puikolle niin, että oikea silmukka on vasemmalla puolella, neulo sitten 3 s yhteen), neulo 1 s oikein*, toista * * kerroksen loppuun. Tarkista, että silmukka määrä säilyy parillisena. Siirrä neule sukkapuikoille.

Jatka mallineuletta 5 krs.

Kavennuskerros: kavenna 2 s yhteen ylivetämiskavennuksella, toista kerros loppuun.

Neulo kerros oikeaa ja vielä yksi kavennuskerros, aina 2 s yhteen (= 9 s). Katkaise lanka ja pujota se kaksi kierrosta silmukoiden läpi.

Päättele langanpäät nurjalle. Valmista tupsu ja kiinnitä se pipoon. Sileytä pipo kostean liinan läpi höyryttämällä.

Ohjeeseen tehty korjaus 4.10.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti