keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kahdeksankulmainen lattiatyynyMenneen pääsiäisen ompeluprojektini oli iso lattiatyyny Amy Butlerin Love-kokoelman Trumpet Flower kuosista. Amyn kankaat ovat järjestään niin herkullisen värisiä, että oli suorastaan pakko päästä kokeilemaan jotain niistä! Tosin värikkäiden ja runsaiden kuvioiden sovittaminen muuhun sisustukseen asetti jonkinmoisia rajoitteita.

No mikään pikkurahan projekti tämä ei ollut... Puuvillainen sisustussatiini maksoi Eurokankaassa reilusti päälle kahdenkympin metriltä ja kuviot eivät olisi tulleet oikeuksiinsa, jos niitä ei olisi kohdistanut, joten kangastakin kului melko runsaasti. Onneksi reunoista jäi isohkoja paloja ja loppupäästäkin sen verran reippaasti kangasta, että saan niistä värkättyä vielä kesäkassin ja melko monta pikkupussukkaakin. Täytynee yrittää kaupitella niitä tuttavapiirille, jotta saan hieman tyynyn kustannuksia katettua...miehellä ei ole aavistustakaan tyynyn kuluista ;)
Tyynyn kaavan muokkasin parin vuoden takaisesta Suuri Käsityölehdestä löytämästäni mallista, jossa keskuspala oli pyöreä. Esikuvanani olivat Amy Butlerin Gum Drop -ottomaanit, jotka ovat jakkaramaisempia - pienempiä, mutta korkeampia.

Amyn rahit on täytetty maissista (maissisokerista) valmistetulla vanulla napakoiksi ja sellaista vanuahan ei täältä meiltä löydy. Kokeilin ensin tavallista polyestertäytevanua, mutta sitä olisi melkein 80 sentin halkaisijaltaan olevaan tyynyyn uponnut aikamoiset määrät, ennen kuin tarvittava napakkuus olisi saavutettu. Vaihdoin siksi täytteeksi styrox-kuulat, joita säkkituoleissakin käytetään ja täytin tyynyn niin täyteen kuin suinkin pystyin. Pieni temppu oli sitten saada sisätyyny tungettua päällisen sisään, kun kuulat valuivat aina tyhjempään osaan sisusta eivätkä päällisen suuntaan!
Kesäprojektiksi olen suunnitellut värimaailman neutralointia olohuoneessamme ja hiekan värisen irtopäällisen ompelua kulahtaneeseen sohvaamme, jotta kahdeksankulmainen lattiatyynyni pääsee oikeuksiinsa sisustuksen kesäisenä väripilkkuna.

3 kommenttia:

  1. Kaunis tyyny, ja taidokkaasti tehty!

    VastaaPoista
  2. Tyylikäs tyyny! Tuo tyyny tulee vielä kalliiksi tai sitten toimii hyvänä syynä uusia koko sisustus! nimim. yksi asia johti minunkin kotonani aika moneen toiseen....

    VastaaPoista