maanantai 23. tammikuuta 2012

Helmeetä - Beadalicious"Belizen pyörä" on nimeltään tämä malli, johon törmäsin jo muutama vuosi sitten Villihelmen sivuilla. Kuvien rannekorun ja korvakorut olen tehnyt 10/0 kokoisista sateenkaari värjätyistä siemenhelmistä. Belizen pyörä on siitä kiva malli, että sen voi toteuttaa joko nauhana, monta pyörylää peräkkäin, tai ihan yksittäisenä pyörylänä.

"Belize Wheel" is the name of this bead work which I found some years ago at Villihelmi. The bracelet and earrings are made with 10/0 sized seed beads with rainbow finish. The pattern is not actually for beginners but even teenagers can manage it as you can see in the bracelet with blue beads (down below). The instruction I wrote is written in finnish but the diagram in it is very clear (Villihelmi was kind to give the permission to use their diagram). You can find the instruction here in Käspaikka or among many other bead work patterns in Villihelmi's website, here.
Aivan noviisin helmityömalli tämä ei ehkä ole, mutta hyvin siihen pystyvät teini-ikäiset koululaisetkin, kuten alla olevasta sinisävyisestä rannekorusta näkee. Tässä korussa on käytetty tavallista jousilukkoa, kun taas punasävyisessä rannekorussa on ns. salpalukko eli T-lukko.
Belizen pyörän mallilla on helppo tehdä myös keveitä kännykkäkoruja, jotka ovat taatusti yksilöllisiä.
Ohjeen Belizen pyörään löydät Käspaikasta (Villihelmi on ystävällisesti antanut luvan käyttää ohjekuvaansa tekemässäni työohjeessa) tai Villihelmen sivustolta, josta löydät monta muutakin helmityöohjetta.

Jos paikkakunnallasi ei ole helmikauppaa, käy tutkimassa nettikauppojen tarjontaa. Itse olen tutustunut Vantaalla sijaitseva Villihelmen lisäksi tamperelaiseen Helmimeri-liikkeeseen ja ylöjärveläiseen HelmiQ-kauppaan. Hyvät valikoimat erilaisia helmitarvikkeita kaikissa.

8 kommenttia:

 1. Onpas hauskan näköisiä! Ja loistava idea nuo muovipussipötkilöt!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Kivoja juttuja näytää sullakin olevan blogissasi :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia koruja!
  Ihailin blogissasi yli vuoden takaista postausta, jossa oli Kainuun kukkalapaset. Lupailit silloin lähettää ohjeen sähköpostiin, jos joku haluaisi. Nyt täällä haluaisi yks Anttuuna hyvin innokkaasti saada sen. Oiskohan tarjous vielä voimassa?
  anttuuna@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Terveiset Brooklynista! Kivoja juttuja ;D uutena lukijana mukana!

  VastaaPoista
 5. Hei Johanna! Muistatko vielä poikasi kaitsijaa vuosien takaa? Asuitte silloin Härmälässä Tampereella.Vuosia on kulunut,lapset ovat kasvaneet ja lapsia on tullut lisää. Bongasin blogisi fasen kautta. Ihastuin ertyisesti kukkalapasiin. Olet todella taitava käsistäsi. Valoisaa kevättä perheellesi ja eritysesti terveisiä pojallesi.Hänestä jäi niin herttainen muisto. -SARI-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä! Yritin silloin vääntää graduani ja sainkin se sitten muutaman vuoden kuluttua vihdoin valmiiksi :) Soittelin juuri pojalleni (kesällä 24 v.) Turkuun, jossa hän opiskelee kieliä kolmatta vuotta ja kerroin tästä hauskasta kommentoinnista. Mukavaa kevättä sinullekin!

   Poista
 6. Aurinkoisia kevätpäiviä teillekin. Nyt kun löysin blogisi,niin kurkkailen sinne aina joskus.:)

  VastaaPoista