torstai 10. tammikuuta 2013

Syötävän hyvää


Tätä vein tänään työpaikkamme ruokaringille lounaaksi salaatin kera - tosin 2,5-kertaisena, jotta riitti kymmenhenkiselle porukalle. Peruna pohjataikinassa saa aikaan murean lopputuloksen ja täytteitä muuntelemalla saat aikaan erilaisia piirasversioita. Maistuu myös iltapalaksi - bon appétit!

Kinkku-parsakaalipiiras
Kinkku-parsakaalipiiras

Pohja:
100 g voita
100 g perunamuusia tai
kypsää perunaa raastettuna
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ rkl kylmää vettä

Täyte:
150 – 200 g palvikinkkua
200 g parsakaalia (pakaste)
150 – 200 g juustoraastetta
(esim. emmental-mozzarella)
3 munaa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
viherpippuria (murskattuna)
ruohosipulia

Nypi voi, raastettu kypsä peruna ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 5 – 10 minuuttia.

Kypsennä parsakaalit. Paloittele palvikinkku. Sekoita munat ja ruokakerma kulhossa, mausta mustapippurilla ja murskatulla viherpippurilla sekä saksi sekaan ruohosipulia.

Levitä palvikinkkusuikaleet, parsakaali ja juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Kaada muna-kermaseos päälle. Paista 200 asteen lämmössä 20 – 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Ohjetta voit helposti muunnella erilaisilla täytteillä, esimerkiksi seuraavilla:

Kinkku-juustopiiras:
Käytä täytteeksi 150 – 200 g palvikinkkua, punainen paprika kuutioituna sekä hienonnettua (lehti)persijaa. Jätä viherpippuri pois.

Feta-tomaattipiiras:
Käytä täytteeksi 200 g fetaa, 200 g parsakaalia, 8 kirsikkatomaattia, jokunen aurinkokuivattu tomaatti pienemmäksi saksittuna, muutama kalamata-oliivi sekä hienonnettua tuoretta basilikaa. Mausta muna-kermaseos mustapippurilla ja timjamilla tai muilla yrttimausteilla.

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta kuulostaa.
    Kuule, vieläkö sinulta saisi ohjeen Kainuun lapasiin?
    Löysin blogiisi vasta ja ihastuin ikihyviksi, tosi kivoja juttuja sinulla täällä.
    Mukavaa lauantai iltaa!
    Niin ja jos saan sen ohjeen, sen voi laittaa sähköpostiosoitteeseen mustankissantytar@luukku.com
    Olisin siitä tosi iloinen.

    VastaaPoista