keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Something Oaty (KAL, osa 4)
Tuuma&toimi ylpeänä esittää: Somethig Oaty! Tulihan se ajoissa valmiiksi, tosin pikkutunneille perjantain puolelle venyi ennen kuin sain neuleeni sileytykseen. Aamulla oli vielä suht kosteahko, mutta onneksi on sellainen työpaikka, jossa saatan jopa neuleita kuivatella. Matkalle kohti Rovaniemeä puolilta päivin lähtiessäni oli aavistus kosteutta vielä taskujen tietämillä havaittavissa, mutta ei se käyttöönottoa haitannut.

Totesin jo muutaman tunnin jälkeen, että kyllähän tuo Semilla nyppyyntyy... On niin pehmeää ja hienokuituista lankaa. Kotona sitten käyttelin hieman sähköistä nypynpoistajaa ja taas näyttää pinta siloisemmalta. Mukavaa ja ihanan pehmoista on yllä ja saatan pitää ihan paljailla käsivarsilla ilman kutinaa.
Ravelrystä löytyy omat kommenttini pikkumuutoksiin, joita tein neuleeseen.
Sunnuntaina saimme tutustua Ottobre Designin toimintaan ja tiloihin päätoimittaja, designer Tuula Hepolan opastuksella. Ja mikä kangastaivas myymälän puoli olikaan! Korkealaatuisia trikoita ja kankaita oli useammassa huoneessa ja varsinkin pienemmille lapsille sieltä olisi löytänyt vaikka mitä. Tuula kertoi myös, että kaikkia Ottobre-lehdissä esiintyviä kankaita voi tiedustella ja tilata heiltä, mikäli niitä on vielä. Alla olevassa kuvassa on vain murto-osa valikoimasta, pienimmästä huoneesta.


Tuossa minun Lapin tuliaiseni: Katian paperiniintä virkattavaksi kesäkassiksi, turkoosia pellavaneulosta neuletakiksi, pallollista trikoota tunikaksi ja ruudullista ohuehkoa puuvillaa kesäiseksi mekoksi. Kankaiden värit ovat luonnossa heleämmät kuin kuvassa. Matkakaverilleni Miialle tarttui mukaan myös useampi kangas, vaikka menomatkalla vielä vannoikin olevansa ostamatta mitään. Paluumatkalla junassa suunnittelimme järjestävämme lähiaikoina muutamalle ompelevalle ystävälle ja kollegalle ompelulanit eli intensiivisen ompeluviikonlopun yhdessä. Ehkäpä saatte sitten nähdä täällä sen session tuotoksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti