sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kesän makuja talteen
Tämän kesän ensimmäinen hillosatsi on nyt purkissa. Kirsikkahillo saa mukavan säväyksensä kanelista, jota tankona keitetään hillottavien marjojen kanssa. Ostin torilta nyt vain pari litraa espanjalaisia kirsikoita, joita kivien poiston jälkeen oli kilon verran, joten hilloa tuli tällä kerralla vain neljä purkillista (4 x 320 ml).

Kirsikoita saa tähän aikaan kesästä melko edullisesti torilta - nämä maksoivat Tampereen Laukontorilla 3 euroa litra. Hilloon tulevien kirsikoiden on oltava hieman hapokkaita, jotta hillo hyytyy. Liian makeita kirsikoita ei siis kannata hillota, on kokemus osoittanut. Kirsikankiven poistaja on tässä puuhassa oiva apuväline, suosittelen!

Kirsikkahillo

1 kg kirsikoita (perattuja)
½ dl vettä
500g hillosokeria
1 - 2 kanelitankoa

Perkaa ja halkaise kirsikat. Kuumenna vesi, marjat ja kanelitangot kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 15 minuuttia. Seikoittele välillä.

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen ja kuumenna puhtaat lasipurkit ja kannet siellä.

Anna hillon jäähtyä sillä aikaa, noin puoli tuntia eli kunnes kirsikat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana ja kuori mahdollinen vaahto hillon pinnalta.

Purkita kuuma hillo ja sulje heti tiiviisti. Anna jäähtyä. Hillo hyytyy lopullisesti suurin piirtein vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä ja valolta suojattuna.

Hillo maistuu erinomaiselta niin paahtoleivällä kuin viilin tai jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti