perjantai 9. kesäkuuta 2023

Kesäinen verkkokassi

 

kolmella värillä virkattu varkkokassi


Kaverini Tiina oli hankkinut tuotepaketin ja alkanut virkata verkkokassia, joten minäkin innostuin ideasta. Lähdin saman tien lankaostoksille ja löysin Novitan Cotton Feel -lankaa, jossa oli useampiakin silmääni miellyttäviä värejä. Lanka on osittain valmistettu kierrätetystä puuvillasta (50 %). Puikkosuositus on nro 4 ja langan juoksevuus on 50 g/120 m.


kolme eriväristä lankakerääTällä kerralla väreiksi valikoitui itselleni tavallisuudesta poiketen kolme punertavaa sävyjä: tropiikki, ruusukvartsi ja liitu. Alkuperäisessä ohjeessa (löytyy lankavalmistajan sivuilta) oli käytetty kahta väriä ja lanka oli vahvempaa Gründl Re-Cottonia, jossa 100 g:n kerässä on 150 m lankaa. Omaan kassiini kului 3,5-numeron koukulla virkattuna yhteesä 112 grammaa lankaa, joten se on todella kevyt vaikka taskussa kuljetettavaksi.

Työkaverin kysellessä kassin ohjetta ajattelin kääntää netistä ilmaiseksi löytyvän saksankielisen ohjeen suomeksi. Virkkaustyön edetessä huomasin, että yläosaa virkatessa oli tarve jonkin verran muokata ohjetta omaan lankaani sopivaksi - muuten kassin yläreunasta olisi tullut turhan tiukka. Myös kantimien pituutta lisäsin jonkin verran, jotta kassia voi halutessaaan kantaa myös olalla.

Mikäli sinäkin innostut aloittamaan verkkokassin kesäkäsityöksi, voit ladata tekemäni ohjeen täältä. Jos haluat, voit helposti vaihtaa langan joksikin muuksi vastaavan vahvuiseksi puuvillalangaksi ja valita itsellesi sopivan määrän mieleisiäsi värejä taikka tehdä kassistasi ihan yksivärisen. 

Leppoisia kesäisiä virkkaushetkiä!


keskeneräinen virkattava verkkokassi


2 kommenttia:

  1. Kiitos viestissäsi ilmenevästä pohdinnan syvyydestä ja tutkimuksesta.

    VastaaPoista
  2. Viestisi on loiston majakka! Oivaltava, hyvin muotoiltu ja perusteellisesti mukaansatempaava. Kiitos, että jaoit näkökulmasi kanssamme.

    VastaaPoista