tiistai 17. elokuuta 2010

Coleslaw


Coleslaw on amerikkalaisen ruokakulttuurin lahja maailmalle. Tämä maukas ja mehukas kaalisalaatti tarjotaan useimmiten gillatun lihan kumppanina, mutta sopii monen muunkin lisukkeeksi.

Etsin kauan sopivaa reseptiä, jossa maku ja koostumus olisivat sopusoinnussa keskenään. Nyt en tietenkään enää muista mistä tämä resepti vihdoin löytyi, mutta taas tänään kaivoin sen esille omasta reseptikirjastani ja valmistin sitä kaslerien kyytipojaksi.

Valmisteluihin on syytä ryhtyä jokunen tunti ennen aiottua ruokailuhetkeä, sillä kaali ja porkkana vaativat hieman aikaa pehmetäkseen ja maustuakseen.


COLESLAW

puolikas valkokaalia
pari porkkanaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl sinappia
1 dl majoneesia
3 rkl ranskankermaa tai kermaviiliä
suolaa
mustapippuria

Suikaloi kaali ohueksi. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Lisää valkoviinietikka ja sokeri kasvisten joukkoon kulhoon. Peitä kulho kannella (esim. ruokalautasella) ja ravistele kaikki sekaisin. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.

Sekoita sinappi, majoneesi ja ranskankerma keskenään. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Sekoita salaatin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti