perjantai 20. elokuuta 2010

Herkkua viikonlopuksi

Ameriikasta tulee myös tämä herkku, joita neiti tytär tehtaili ylioppilasjuhliinsa keväällä (ja hyvin tuntui vieraille maistuvan):

KEY LIME PIE

Pohja:
200 g täysjyvä Digestive-keksejä
3 rkl hienoa ruokosokeria
75 g sulatettua voita

Täyte:
4 munan keltuaiset
1 tlk (n.400 g) kondensoitua eli tiivistemaitoa
4 (1 ¼ dl) limen mehu
2 tl hienoksi raastettua limen kuorta

Koristeeksi:
2 dl kuohukermaa
2 limeä ohuina viipaleina

Hienonna keksit, lisää sokeri ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele muruseos voidellun piirakka- tai (leivinpaperilla vuoratun) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halk. n. 25 cm) – saat pohjasta tiiviin painelemalla sitä juomalasin pohjalla. Paista 150 ° C lämmössä 5 -10 min.

Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos hieman kuohkeutuu. Kaada täyte vuokaan ja jatka paistamista 175 ° C lämmössä 10 – 12 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, mutta liikkuu vielä vuokaa heiluteltaessa. Täyte ei saa ruskistua.

Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi, pursota piirakan päälle ja koristele ohueksi leikatuilla limen viipaleilla.

P.S.
Kondensoitua maitoa saa mm. Stockmannilta, etnisistä ruokakaupoista ja monesta muustakin "hyvin varustetusta" ruokakaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti