Ameriikasta tulee myös tämä herkku, joita neiti tytär tehtaili ylioppilasjuhliinsa keväällä (ja hyvin tuntui vieraille maistuvan):
KEY LIME PIE
Pohja:
200 g täysjyvä Digestive-keksejä
3 rkl hienoa ruokosokeria
75 g sulatettua voita
Täyte:
4 munan keltuaiset
1 tlk (n.400 g) kondensoitua eli tiivistemaitoa
4 (1 ¼ dl) limen mehu
2 tl hienoksi raastettua limen kuorta
Koristeeksi:
2 dl kuohukermaa
2 limeä ohuina viipaleina
Hienonna keksit, lisää sokeri ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele muruseos voidellun piirakka- tai (leivinpaperilla vuoratun) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halk. n. 25 cm) – saat pohjasta tiiviin painelemalla sitä juomalasin pohjalla. Paista 150 ° C lämmössä 5 -10 min.
Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos hieman kuohkeutuu. Kaada täyte vuokaan ja jatka paistamista 175 ° C lämmössä 10 – 12 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, mutta liikkuu vielä vuokaa heiluteltaessa. Täyte ei saa ruskistua.
Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, pursota piirakan päälle ja koristele ohueksi leikatuilla limen viipaleilla.
P.S.
Kondensoitua maitoa saa mm. Stockmannilta, etnisistä ruokakaupoista ja monesta muustakin "hyvin varustetusta" ruokakaupasta.
P.S.
Kondensoitua maitoa saa mm. Stockmannilta, etnisistä ruokakaupoista ja monesta muustakin "hyvin varustetusta" ruokakaupasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti