keskiviikko 11. elokuuta 2010

Herkuttelua - Indulgence

Itseään kannattaa aina silloin tällöin palkita. Vaikkapa vaan siitä, että ensimmäinen työpäivä loman jälkeen on kunnialla takana.

Tässä on resepti herkulliseen ja helppoon leivonnaiseen, jolla voit hemmotella itseäsi ja läheisiäsi (ohje oli heinäkuussa ilmestyneessä Kotiliedessä):

Every now and then it's worth while rewarding yourself. Maybe it's the right time when your first day in work after vacation has ended with distinction.


Here's a recipe for a delicious and easy pastry with which you can pamper yourself and your near & dear ones.


VADELMA-RICOTTATORTTU

Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte:
1 prk ( 250 g) ricottajuustoa
3/4 dl hienoasokeria
2 kananmunaa
100 - 200 g vadelmia (mieluiten tuoreita)
tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ryynimäiseksi seokseksi  palloitellun voin  kanssa. Lisää 1 rkl maitoa ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina voidellun irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille (tavallinenkin piirasvuoka käy). Nosta torttupohja hetkeksi jääkaappiin.

Sekoita kulhossa ricotta, hienosokeri ja munat tasaiseksi seokseksi.

Pistele torttupohja haarukalla ja paista 225 ° C n. 5 minuuttia. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle vadelmat (jos käytät pakastevadelmia, käytä ne jäisinä). Jatka paistamista 200 ° C n. 30 minuutin ajan.

Anna piiraan jäähtyä ritilällä.

Siivilöi jäähtyneen leivonnaisen pinnalle koristeeksi tomusokeria.

Nautiskele hyvässä seurassa vaikkapa haudutetun earl grey -teen kera.



RASPBERRY RICOTTA TART


Crust:
125 g butter
3 dl all-purpose flour
1 tbsp milk (15 ml)
1 tsp vanilla sugar (5 ml)
pinch of salt


Filling:
250 g ricotta cheese
3/4 dl fine sugar
2 eggs
100 - 200 g raspberries
icing sugar


Mix all the dry ingredients for the crust in a mixing bowl and add then butter to make a crumbly mixture. Add the milk and gently press the dough into a ball. 


Spread the dough in the pie-pan and let it cool a bit in a refrigerator.


Mix together ricotta, fine sugar and eggs to an even mixture.


Sting the crust evenly with a fork and bake it in 225 ° C for 5 minutes. Spread the filling on top of it. Sprinkle with raspberries. Bake in 200 ° C for additional 30 minutes.


Let the tart cool on a rack.


Sprinkle the tart with icing sugar just before enjoying it with a good cup of earl grey tea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti