lauantai 30. lokakuuta 2010

Ringwood: Sormikkaat


Ringwood-sormikkaat Nuoriherra Anglofiilille valmistuivat muutama päivä sitten. Malli on Knittystä, mutta tein siihen sen verran muutoksia, että neuloin tavanomaiset joustinneulerannekkeet mallissa olevan helmineuleisen nappiversion sijaan. Lisäksi neuloin kolme välikerrosta pikkusormen neulomisen jälkeen, jotta muut sormet alkavat sopivammalta kohdalta ja sormikkaat istuvat hieman paremmin. Samaiset sormikkaat löytyvät muuten myös Tuulian blogista parin vuoden takaa.

Ringwood, josta neulemalli on saanut nimensä, on pieni kaupunki eteläisessä Englannissa ja se oli aikoinaan kuuluisa neulotuista sukistaan. 1800-luvun puolivälistä lähtien aina 1950-luvun lopulle alueella neulottiin näitä mallin mukaisia sormikkaita. Niiden neulominen kuitenkin tyrehtyi, kun tuontihanskat alkoivat olla edullisempia. Sekä Tuulia että Knittyyn ohjeen tehnyt Rebecca Blair ovat innoituksensa näihin sormikkaisiin löytäneet kirjasta History of Handknitting.


Ringwood Gloves
Lanka: Regia 6-fädig Tweed , hankittu Fiinaneuleesta Helsingistä
Puikot: nro 3,25 puiset 15 cm:n pituiset KnitProt
Koko: M
Knittyn ohjeessa puikkokoko on 4 ja lankakin luultavasti paksumpaa, joten M-koolla tuli sopivat 18 cm:n kämmenen ympärykselle.


Ringwood-hansikkaat omistajansa käytössä


Hansikkaat ovat jo saamassa jatkoa - pipo Ringwood-neulemallilla on puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti