lauantai 27. elokuuta 2011

Makeaa elämää


Ystäväni Aila lahjoitti raparperin varsia puutarhastaan ja niistä päätin kehitellä jotain makoisaa talven varalle. Googlailu sanalla "raparperihillo" tuotti varsin perinteisiä tuloksia, mutta "rhubarb jam" toikin jo mielenkiintoisempia variaatioita... Raparperin ja ananaksen yhditämisellä voisi saada aikaan raikkaan ja sopivan koosteisen hillon.


Raparperi-ananashillo

Käytin hilloon loppukesän raparpereja ja poistin niistä kuoret, mutta keväällä varsien ollessa tuoreempia ja kuorien ohuempia ne voi huoletta jättää mukaan. Ananas voi olla tuoretta tai purkitettua ja sen määrää kokonaispainosta voi makunsa mukaan muutella. Tähän hillokokeiluun käytin yhden tuoreen ananaksen ja ison säilyketölkillisen ananaskuutioita (kuivapaino 340 g), loput 2 kg:n ainesmäärästä oli raparperia. Suhde oli jotakuinkin 2 osaa ananasta ja 3 osaa raparperia. Tuoreen ananaksen palat jäivät hilloon kiinteämpinä, kun taas säilötty ananas soseutui kuten raparperikin.

Raparperi-ananashillo

2 kg pilkottua raparperia ja pieneksi kuutioitua ananasta (suhde voi olla esim. 3:1)
1 dl vettä
1 kg hillosokeria

Mittaa vesi kattilaan ja lisää paloitellut hilloainekset. Kuumenna ja anna kiehua 5 - 10 minuuttia. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja anna hillon kiehua kevyesti 10 - 15 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hilloa noin 30 minuuttia. Tölkitä hillo kuumennetttuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet huolellisesti.

Raparperi-ananashillo maistuu mainiolta paahtoleivän tai voileipäkeksin päällä ja sopii mainiosti maustamaan vaikkapa luonnonjugurttia aamupalalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti