lauantai 10. syyskuuta 2011

Otetaan mittaa

Rullamitta on kätevä kapistus, jollainen jokanaisella (miksei miehelläkin) pitäisi olla käsilaukkunsa kätköissä. Menet sitten huonekaluliikkeeseen tai kangaskauppaan, niin mittaa on otettava. Ei se pelkkä luku paperilla tai edes ääneen sanottuna ole niin konkreettinen ja havainnollinen kuin oikea, silmin nähtävä mitta! Myös ompeluksia ja neuleita valmistettaessa on mittaamiseen alinomaan tarvetta, niinkuin tekeväiset tietävät.

Muovikoteloiset rullamitat eivät useinkaan ole kovin kummoisia kuoreltaan - no, kyllä kivojakin löytyy ja se näkyy sitten hinnassa. Värivalikoima ei ole häävinen ja toisinaan niissä on jonkin firman mainosteksti muistuttamassa lahjoittajastaan.

Rullamitan ulkonäköasia on kuitenkin helposti ja yksinkertaisesti ratkaistavissa. Tarvitset vain palan värikästä huopaa, nättiä printtikangasta ja napin (ja tietysti vähän lankaa sekä neulan). Nopeasti ja helposti loihdit edullisesta parin euron mitasta persoonallisen designmitan. Kuvan kahdessa mitassa on päällipuolella kangasjojo. Yhden mitan päällinen on koristeltu huovasta leikatulla lootuskukalla. Ohjeet kangasjojoon ja rullamitan päälllystämiseen kaavoineen löydät klikkaamalla sanoja :)

Vinkki: Nämä ovat kivoja myös pikkulahjoiksi ja tuliaisiksi varsinkin käsityöihmisille ja kädentaitoja arvostaville!

2 kommenttia:

  1. Löysinpä vihdoin käsityöblogin josta pidän! Ihania ideoita ja kaunis toteutus. lisään sinut oman blogini suosituslistalle. Se löytyy osoitteesta http://allthenicethingsmadefor.blogspot.com/

    Uusia ideoita odotellessa!

    VastaaPoista