perjantai 21. maaliskuuta 2014

Afroditen valtakunnassa ja vähän kotonakin (KAL, osa 2)

Antiikin Afrodite

Torstai-ilta meni suurelta osin Afroditen valtakuntaan tutustuen Vapriikin näyttelynavajaisissa (kiitokset kutsukortista Jaanalle). Mielenkiinnolla seurasimme Ailan kanssa avausnumeroa, burleskiesitystä tähtinään sulokkaat Olivia Rouge ja Cherrie A. Dorable. Alkuun ihmettelimmekin miesyleisön runsasta määrää... Näyttelystä voit lukea lisää mm. ylen nettisivulta.


Cherrie A. Dorable ja Olivia Rouge (kuva Vapriikin fb-sivulta)
Kotonakin oli vielä hieman aikaa neuloa, joten neuletakin teelmys eteni pääntien alareunaan. Tarkan laskeskelun jälkeen sain silmukkamerkit pitsineuletta ja raglanlevennyksiä varten paikoilleen. Pikkuisen piti purkaakin, kun tuli yksi laskuvirhe...ei mee putkeen aina kokeneellakaan.
Nyt perjantai-iltana neulomus on jo edistynyt reilun mallikerran verran. Kohta täytyy varmaan vaihtaa puikkoihin pitempi kaapelikin. Hyvin ovat muuten hiilikuitupuikot pelittäneet. Ovat keveät sekä mukavasti liukuvat ja sopivan terävät metallikärjet tuntuvat käteviltä pitsineuleen silmukoita siirrellessä.

Usein olen neulonut Addin pitsipyöröpuikoilla, mutta mulla taitaa olla ihon pH sellainen, että niillä neuloessa sormiin lähtee tummaa väriä ja messingin hajua, kun puikot hapettuvat neuloessa. Onkohan muilla käynyt samalla tavalla? Näistä Karbonzeista ei mitään irtoa sormiin.

Viikonvaihde taitaa mennä aika tiiviisti tämän neulepuuhan parissa, mutta välillä täytynee hiukan verrytellä, jottei mene niskat ihan jumiin. Huomenna voisin tsekata paikalliset nappikaupat, josko löytäisin passelit napit tähän nuttuun. Mukavaa viikonvaihdetta kaikille, tasapuolisesti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti