sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Haastepussukka
Kankaiden yönä (24. - 25.5. klo 21.00 - 9.00) oli Ikasyrin blogissa söötin Susie-pussukan ompeluhaaste. Innostuin heti kaivamaan kangasvarastojani, mutta moderni teknologia asetti oitis muutaman haasteen tielleni. Ensimmäisenä vastuksena oli Abobe Readerin takkuaminen - pdf-tiedostot eivät auenneet. Korjausyritysten, ohjelman poistamisen ja uudelleen lataamisen jälkeen sain kyllä pussukan kaavatiedoston auki, mutta printteri ilmoiti ystävällisesti viasta ja pyysi ottamaan yhteyttä huoltoon... Kello oli silloin jo yli yhdentoista illalla, joten luovutin.

Aamuaurinko herätti kuitenkin kohtuullisen aikaisin lauantaiaamuna, joten ryhdyin uudella innolla tuumasta toimeen! Piirtelin kaavat ruutupaperille (kaavatiedostossa oli onneksi mitat merkitty). Leikkasin palat, silittelin liimapintaisen ohuen vanun vuorikankaisiin ja istuuduin ompelukoneen ääreen.

Aamupalakin jäi siinä tuiskeessa syömättä, kun ompelun lomassa näpsin vaihekuvia. Mikään superpikainen pikkuprojekti tämä ei ollut, sillä paloja ja ompeluvaiheita on aika paljon. Lopputulokseen olen kuitenkin oikein tyytyväinen :)Pussukan kaavatiedosto löytyy täältä: "Susie" ja 20 minuuttinen ohjevideo myös suoraan täältä Vimeosta. Käyttämääni Vlieselinen silitettävää vanua H630 saa pienempiä määriä täältä (€ 8,30/m) ja 3 m annoksena täältä (edullisemmin eli € 6,00/m). Vanu on 2-3 mm paksuista ja kiinnitetään silittämällä kostean silitysliinan läpi 15 sek. Se pysyy kiinni kankaassa hyvin käytössäkin ja on todella kätevää tukevoittamaan (ei tee kuitenkaan kovaksi) kaikenlaisia kasseja, pussukoita ja tilkkutöitäkin.Ruokahalu kasvaa tunnetusti syödessä (muutakin kuin aamupalaa), joten illemmalla tein pari pussukkaa lisää erilaisilla kankailla ja värityksillä. Kenellekähän nämä ovat menossa...? Pikapuoliin selviää vastanottajille ;)

Susien ohje on alunperin saksalaisen Inan Pattydoo-blogista. Berliinissä asuva Inan blogissa on useita kivoja ompeluohjeita (kaavojakin), joissa muutamissa on todella perusteelliset ohjevideot. Vaikka saksa ei olisikaan vahvimpia vieraita kieliäsi, saat videoista ja hyvistä kuvista helposti selvää. Blogista löytyy myös muutamia yleishyödyllisiä tekniikkavinkkejä Tipps & Tricks -osiosta.

Mielenkiintoisia ja hauskoja ompeluhetkiä sinullekin!

7 kommenttia:

 1. Ihania pussukoita! Todella herkullisen värisiä :)

  VastaaPoista
 2. Tosi tyylikkäitä! Ihanan reippaat värit.

  VastaaPoista
 3. Todella hienoja! Aikamoista näpertelyä (en tiedä, malttaisinko itse) ja upea lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Hey Johanna! Your "Susies" are beautiful! Thank you for posting & linking!!

  Best regards from Berlin in Germany,
  Ina aka pattydoo

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne :)
  Tuolla on nyt pari pussukkaa lisää valmistumassa ja myös yksi tilaus tuli, vähä pitempää mallia

  VastaaPoista